Crissante Alessandria - Azienda Agricola Vitivinicola La Morra Azienda Agricola Crissante Alessandria
Barolo “Galina”

Barolo “Galina”

Red Grapes Variety: Nebbiolo 100%

Vineyards Location: “Galina“ area (south of La Morra Hill)

Soil: limestone soil with fine sand

Vineyards surface area: about 0,8 ha.

Altitude: 280-300 m. slm

Exposure: south

Vineyards age: 2014

Total production: about 5500 bottles

Vinification: about 2 weeks of maceration in stainless tank at 28 degree temperature control; “Follatura manuale” and remontage process 4 times for day for the first 5 days until the end of pressing process.

Fining: in French oak barrels(barriques and tonneaux) of 2,25 and 7q for 24 months. Bottling between august of the third year after the harvest. Then fining in bottle.

Tasting notes: intense garnet red. Intense and elegant nose with hints of ripe fruits, apricot and blackberries. Delicate vanilla nuances and liquorice. Full bodies, warm and well balanced with soft tannins. Meditation wine, delicious already, lasts long time.

Download
Come nasce un grande Vino Il Vino è figlio della Terra, della Vite ,del Tempo e dell’Uomo. I Vini dell’Azienda Agricola Crissante Alessandria nascono nella nobile terra di Langa, da vitigni autoctoni quali il Nebbiolo, la Barbera e il Dolcetto che, con il trascorrere dei secoli, hanno trovato su queste colline armoniose e soleggiate l’ambiente ideale per sviluppare in pieno le loro grandi potenzialità qualitative e la loro meravigliosa tipicità. Il susseguirsi della stagioni differenzia ogni annata, la quiete delle cantine sotterranee consente l’evoluzione dei profumi e dei sapori rendendo ciascuna produzione unica per personalità e capacità di dare emozioni.. E poi gli uomini, Noi, una famiglia di viticultori impegnati con passione da generazioni nella coltivazione della vigna e nella produzione di vini di grande qualità e personalità.