Crissante Alessandria - Azienda Agricola Vitivinicola La Morra Azienda Agricola Crissante Alessandria
Barolo “Galina”

Barolo “Galina”

Area of origin La Morra. South facing vineyards characterized by predominantly deep clay soils with the slight presence of fine sand, altitude varying from 280 to 300 m above sea level.

...
Barolo “Roggeri”

Barolo “Roggeri”

Area of origin La Morra. South-East facing vineyards characterized by marly-calcareous and clayey soils, altitude varying from 280 to 300 m above sea level.

...
Barolo “Capalot”

Barolo “Capalot”

Area of origin La Morra. South-East facing vineyard characterized by calcareous soils with flakes of marl on the surface, altitude varying from 300 to 330 m above sea level.

...
Barolo “La Punta” Mac Magnum

Barolo “La Punta” Mac Magnum

Area of origin La Morra. South facing vineyards characterized by calcareous soils with fine sand at an altitude of 287 m above sea level.

...
Langhe Nebbiolo

Langhe Nebbiolo

Area of origin La Morra, on the Betolotti hill. Predominantly calcareous clay with clear marl. Altitude 250 meters above sea level and East facing.

...
Barbera d'Alba Superiore “Rugè”

Barbera d'Alba Superiore “Rugè”

Area of origin La Morra. South-East facing vineyards characterized by predominantly deep marly-calcareous soils at an altitude varying from 250 to 300 m above sea level.

...
Dolcetto d'Alba

Dolcetto d'Alba

Area of origin La Morra. South-East facing vineyards characterized by predominantly deep clayey soils at an altitude varying from 200 to 250 m above sea level.

...
Rosato “Affresco”

Rosato “Affresco”

Area of origin La Morra. Wine originating from our different Nebbiolo CRU vineyards in La Morra.

...
Barolo Grappa

Barolo Grappa

Distilled from the freshly racked marc of Nebbiolo grapes from our Capalot and Roggeri Barolo wines.

...
Barolo Chinato

Barolo Chinato

Obtained from Barolo Galina infused with china, herbs, roots, fruits and strictly natural flavors following an old family recipe which has been perfected by Alberto and Luca.

...
Come nasce un grande Vino Il Vino è figlio della Terra, della Vite ,del Tempo e dell’Uomo. I Vini dell’Azienda Agricola Crissante Alessandria nascono nella nobile terra di Langa, da vitigni autoctoni quali il Nebbiolo, la Barbera e il Dolcetto che, con il trascorrere dei secoli, hanno trovato su queste colline armoniose e soleggiate l’ambiente ideale per sviluppare in pieno le loro grandi potenzialità qualitative e la loro meravigliosa tipicità. Il susseguirsi della stagioni differenzia ogni annata, la quiete delle cantine sotterranee consente l’evoluzione dei profumi e dei sapori rendendo ciascuna produzione unica per personalità e capacità di dare emozioni.. E poi gli uomini, Noi, una famiglia di viticultori impegnati con passione da generazioni nella coltivazione della vigna e nella produzione di vini di grande qualità e personalità.